Prespa Birlik

Två matcher återstår av säsongen 2019 och härnäst väntar Ullareds IK för Prespa Birlik på bortaplan i Ruddalen i Ullared. Klockan 13:00 är det avspark och för PB är det tre nya poäng som gäller i kampen om att säkra kontraktet för Division 2 säsongen 2020.

Prespa är inne i en mycket bra form. Efter att ha besegrat Onsala BK med 3-0 så tog laget en ännu större seger mot Hittarps IK och vann motståndarna med hela 5-0 och moralen är väldigt hög i laget just nu och flera av spelarna har hamnat i målprotokollet. Dragoljub Andjelkovic och Omar Khattab gjorde vars två mål i den senaste matchen och det var extra skönt för anfallaren Omar att komma tillbaka in i målskyttet och Omar har gjort flest mål i laget, 13 stycken. Även Hampus Fehrm blev målskytt senast och i matchen mot Onsala så blev Emil Sandström och Filip Gavran målskyttar tillsammans med Nemanja Tmusic.

Även defensiven ska hyllas och lyftas fram som har hållit nollan två gånger i rad och enbart släppt in ett mål i de senaste tre matcherna efter att ha förlorat 5-1 mot Olympic i omgången dessförinnan men det var även en match som formades helt och hållet efter den tidiga utvisningen för Prespa i den förlustmatchen. Förlustmålet mot Assyriska kom på tilläggstid och det blev en jobbig förlust som Prespa sedan svarade upp väldigt bra på med vinsterna mot Onsala och Hittarp. Där finns med andra mycket positivt att ta med sig inför bortamatchen imorgon och just nu har Prespa Birlik har i princip allting i sina händer inför dessa två sista matcherna. PB har en målskillnad +6 gentemot IFK Malmö som har lika mycket poäng (24) och som är på negativ kvalplats.

Med det sagt så är det bästa att fortsätta på vinnarspåret och motståndarna Ullareds IK ligger tryggt i mitten i serien och kan vid en seger gå upp en placering och vid en förlust gå ner en placering. I den senaste omgången blev de en bortaseger med 3-0 för Ullared mot Onsala och dessinnan en bortaförlust mot Vinbergs IF.

Inför matchen mot Ullared så pratade huvudtränare Vladimir Kostic att det är viktigt för laget att inte slappna av utan måste nu jobba ännu hårdare i de kvarstående matcherna, läs mer här.

Vi hoppas att så många som möjligt av våra supportrar kan ta sig upp till Ullared och våra supportrar i Hallands-regionen kommer och fortsätter med sina fina stöd som de gett laget och tillsammans tar vi tre nya poäng, forza Prespa!

Ullareds IK – KSF Prespa Birlik
Lördag 5/10 13:30
Hedevi, Ullared

Prespa Birlik
October 4, 2019