Prespa Birlik

Det blev ännu en seger för Prespa Birlik i helgen borta mot Ullareds IK, läs mer om matchen här, och i efterhand var det en väldigt nöjd PB-tränare Vladimir Kostic som betonade vikten av att ha fokus och inte slappna av i de sista matcherna:

– Vi visste att det skulle bli en tuff uppgift mot Ullared. Det viktiga inför matchen och de senaste träningarna var att inte sväva iväg på moln eftersom vi har vunnit de senaste två matcherna med 8-0 i målskillnad. Det gäller att vi är ödmjuka och jobbar hårt i allt vi gör, sade Vladimir “Vlado Kostic och fortsatte om laginsatsen:

– Matchen som helhet var bra inställningsmässigt och taktiskt. Vi visste att de spelade 3-5-2. Våra killar skapade en del chanser i början av matchen men bollen ville inte in. Vi hade en hörna som rullade i stolpen, returen som motståndarna blockade och resulterade i ny hörna. I 39:e min får vi en straff som Lakota gör 1-0 på och det utbröt en stor glädje. 43:e min reducerar Ullared och så blev det halvlek. Vi trycker på i andra halvlek och skapar en del kontringslägen fram till den 68:e minuten då Drago gör 2-1. De sista 15 min sjunker vi ner medans Ullared flyttar upp och jagar kvitteringen. I 95:e minuten blåser domaren i pipan och vi vinner med 2-1.

Vladimir Kostic medger även att matchen mot Ullared var otroligt viktig och den skönaste av de senaste segrarna:

– Den här matchen var nog den viktigaste och skönaste segern av alla. Alla segrar är otroligt viktiga men denna satt som en smäck!

Nästa match är ett Malmöderby där FC Rosengård väntar och “Vlado” påpekar att laget fortfarande måste gå för tre poäng:

– Vi ska ut och göra jobbet, vi måste gå för tre poäng. Allt kan hända i denna serien där alla slår alla. Vi ska fortsätta på det spåret vi är på och ge FC Rosengård en hård och schysst match, avslutar Vladimir Kostic.

Lördagen 12 oktober klockan 14:00 är det avspark på Heleneholms IP när Prespa Birlik tar emot FC Rosengård med tre mycket viktiga poäng på spel. Vi ses på HIP, forza Prespa!

Prespa Birlik
October 7, 2019