Prespa Birlik

Säsongen närmar sig sitt slut. På lördag spelas seriespelet klart för division 2-säsongen 2020 och Prespa Birlik stänger säsongen på hemmaplan i ett stort Malmöderby mot FC Rosengård, avspark 14:00.

Motståndarna ligger på en femte plats i serien och kan som bäst sluta fyra och som sämst sjua. I sin senaste match förlorade man stort hemma mot Onsala BK där matchen slutade 5-2 till gästerna och innan det var det uddamålsförluster mot Assyriska IK (1-0) och Ängelholms FF (3-2), med andra ord har FCR en form på tre raka förluster. Men detta är ett derby där mer än bara tre poäng står på spel och då brukar inte form vara något avgörande för matchen.

Prespa Birlik har gått starkt under hösten och ryckt upp sig ordentligt. Efter att ha pendlat mellan sista placeringarna har klubben de senaste tre omgångarna legat på negativ kvalplats och säker mark och där man inför den sista omgången har gett sig själva ett bra utgångsläge. Prespa har tagit tre raka segrar, Onsala BK 3-0 hemma, Hittarps IK 5-0 hemma och Ullareds IK 2-1 borta. Moralen och formen är på topp för laget som behöver ta tre poäng för att vara 100% säkra på att spela vidare i division 2 även nästa år.

De som utmanar PB om att säkra kontraktet är Hittarps IK (26 poäng) som ligger på negativ kvalplats och IFK Malmö (24 poäng) som ligger nästsist i serien. Stafsinge IF som ligger sist har 20 poäng och är således klara för div 3-spel nästa år. Samtidigt som Prespa möter Rosengård så kommer IFK Malmö ta emot Ullareds IK på hemmaplan och Hittarps IK möter Ängelholms FF på bortaplan.

Tidigare inför matchen har Vladimir Kostic sagt att laget måste gå för tre poäng:

– Vi ska ut och göra jobbet, vi måste gå för tre poäng. Allt kan hända i denna serien där alla slår alla. Vi ska fortsätta på det spåret vi är på och ge FC Rosengård en hård och schysst match.

Klockan 14:00 är det avspark på Heleneholms IP, Malmö och vi hoppas att så många som möjligt av våra supportrar kommer och hejar fram laget till en ny och fjärde raka seger och säkrar kontraktet för nästa år, forza Prespa!

KSF Prespa Birlik – FC Rosengård 1917
Lördag 12/10 kl 14:00
Heleneholms IP, Malmö

Prespa Birlik
October 10, 2019