Prespa Birlik

Prespa Birlik kan idag meddela att Vladimir Kostic och Daniel Mijac leder Prespa Birik även nästa säsong.

Klubben har kommit överens om att förlänga kontraktet med både Vladimir och Daniel som var huvudtränare respektive assisterande tränare sen i somras. Det är glädjande nyheter för klubben att man har lyckats komma överens med båda som gjorde ett oerhört starkt jobb med truppen och lyckades hålla sig kvar och slutade till slut på en tionde plats i serien efter att ha legat sist stora delar av vårsäsongen.

– Det känns riktigt roligt att förlänga med Prespa Birlik. Jag har varit i klubben ett par månader och det har känts fantastiskt bra. Det som fick mig att stanna är framförallt spelarna, ledarstaben, supportrarna och att klubben har en klar målsättning inför säsongen 2020, säger Vladimir ”Vlado” Kostic och poängterar att laget lyckades uppnå målsättningen för säsongen 2019.

– Säsongen är över och vi uppfyllde målsättningen att rädda kontraktet för div 2 spel nästa år. Nu blickar vi framåt mot 2020.

” Vlado” ser potentialen i laget och klubben:

– Nästa år kommer att bli en spännande säsong där man är med från början med försäsongsträning och allt vad det innebär. Vi ska jobba stenhårt så att vi är väl förberedda att ta emot alla lag i serien. Vi skall vara med från början och inte halka efter i inledningen som denna säsong. Får vi en bra start så kan vi gå hur långt som helst, avslutar Vladimir Kostic.

Även Daniel Mijac är glad över att stanna i Prespa Birlik:

– Det känns mycket bra att ha förlängt med Prespa Birlik och det ska bli kul att få vara med från början. Just det här med att få vara med från början och bygga upp ett slagkraftigt lag som kan vara med och tampas om topplaceringarna.

På frågan om vad han ser fram emot mest inför den kommande säsongen och vad han vill uppnå så svarar Daniel Mijac att klubben ska sikta för att sluta så högt upp som möjligt:

– Det hade varit kul om vi kunde utmana i toppen och med lite flyt vara med och slåss om seriesegern. Det är en vision som alla tränare har, men det är mycket som ska stämma på vägen och det är lite upp till oss att försöka få ihop allt. I övrigt så är där väl inte mycket att tillägga mer än att vi i ledningen, tränarstaben och tillsammans med våra supportrar ska försöka göra vårt bästa för att lyckas med att uppnå våra mål.

Ordförande Ercan Kerim är glad över att de två tränare väljer att fortsätta i Prespa Birlik även nästa säsong:

– ”Vlado” och ”Danne” kom in i en väldigt svår situation under sommaruppehållet där vi låg sist med 12 poäng i tabellen. Vi hade som mål att säkra division 2-kontraktet och det gjorde vi mirakulöst tillsammans med alla involverade. Jag är glad att vi lyckats förlänga med båda två och kan fortsätta bygga vidare på denna ambitiösa ledarstab och trupp från hösten. Vi är i full gång med förhandlingarna med övriga i staben samt spelartruppen där vi ser fram emot en spännande säsong med intressanta värvningar, säger ordförande Ercan Kerim.

Prespa Birlik
November 4, 2019