Prespa Birlik

Nu har det gått mer än två månader sedan vi krigade oss kvar på säker mark för att återigen spela i division 2 nästa säsong.

Ännu en gång befäster vi vår plats och känslan att vi skall kunna bjuda våra trogna supportrar på en fantastisk fotboll på Heleneholms IP Huvudarena nästa säsong går inte att beskriva med ord. Det var en tuff vårsäsong med resultat som inte gick klubbens väg och krävde tränarbyte under säsongens gång. Lite innan sommaruppehållet kom laget in på vinnande spår och under hösten tog Prespa flera vinster och poäng mot lagen i toppen av serien och verkligen krigade till sig en plats i även nästa års division 2-spel.

Prespa som var inblandade i bottenstriden och hade bra utgångsläge inför sista omgången men under höstens spelschema rörde laget även om i toppen av tabellen då PB tog poäng och vinster mot lagen som var med och slogs i toppen.

Efter att ha legat sist i serien större delen av våren så klättrade KSF Prespa Birlik under hösten och avslutade serien på en tionde plats med 30 poäng och fyra poäng ner till nedflyttningsplatserna. Det blev åtta vinster och sex oavgjorda resultat som gav poäng för Prespa och säsongen kröntes med en derbyseger på stopptid mot FC Rosengård som slutade 3-2 i den sista omgången av serien och tävlingsmatchen för året 2019.

Ungefär samtidigt som slutsignalen ljöd i säsongens sista match började ledningen förberedelserna inför nästa säsong. Klubben är i full gång med att knyta upp duktiga spelare inför 2020 och inom dem närmaste veckorna kommer dessa spelare att presenteras och välkomnas in till familjen, dock är klubbens stora avsikt att behålla större delen av årets trupp. Hittills har klubben lyckats förlänga med åtta spelare och flertalet spelare har varit och provspelat med klubben. Bland annat spelades det en träningsmatch mot Limhamns FF som Prespa Birlik vann med 3-2 och där fick flera av provspelarna visa upp sig i match också.

Även en god nyhet är att seriesammansättningen av kommande säsong är gjord och som ni kan se i tabellen under är vi placerade i Div 2 Västra Götaland med följande lag:

Assyriska BK
BK Olympic
Eslövs BK
FC Rosengård 1917
LB07
IFK Malmö FK
IS Halmia
KSF Prespa Birlik
Onsala BK
Ullareds IK
Varbergs GIF
Vinbergs IF
Västra Frölunda IF
Ängelholms FF

Se här för seriesammansättning för 2020.

Se här för karta av Division 2-lag och serier för 2020.

Det lär bli en spännande säsong med massor av känslor på planen, mycket publik och en del heta malmöderbyn.

Längtan till att domaren blåser igång den första seriematchen i april månad är stor!

Efter att seriespelet var avslutades i oktober gick spelarna på cirka tre veckors ledighet, efteråt har truppen varit igång med träningarna nu under dryga månaden och är fullt laddade inför säsongen 2020.

Även schemat för några träningsmatcher är klar och kommer att publiceras på sidan inom kort, den första träningsmatchen nästa år blir enligt nuvarande schema mot Kristianstads FC lördagen den 8:e februari klockan 14:00 på Kristianstads arenaområde.

Vi vill tacka samtliga tränare och ledare samt spelare i vårt herrlag och våra U-lag för deras insatser i Prespa-tröjan för den här säsongen och inte minst våra fantastiska supportrar som har stöttat laget genom hela året!

Vi vill även rikta ett stort tack till våra partners och sponsorer som stöttar och tror på Prespa Birlik!

Säsongen 2020 tar vi nya tag och siktar på att uppnå och överträffa årets resultat. Håll utkik på vår hemsida och våra sociala medier för senaste nytt gällande våra lag och vår klubb!

Forza Prespa!

Prespa Birlik
December 16, 2019