Prespa Birlik

KSF Prespa Birlik föll i lördagens träningsmatch borta mot seriekonkurrenten IFK Malmö med 4-1 (2-1).

Matchen inleddes bra men tyvärr så kom man aldrig fram till några ordentliga avslut. Istället var det IFK Malmö som gjorde 1-0 efter cirka 10 minuters spel. Dryga två minuter senare möter Onur Körhan upp en boll och drar till direkt på volley, en kanon som letade sig bakom IFK:s målvakt och 1-1 var ett faktum. Tyvärr så fortsatte IFK Malmö att dominera den första halvleken och det gav utdelning igen tio minuter senare. Därmed gick vi in till halvtidsvilan med 2-1 underläge.

I pausvilan så görs ett par byten i hopp om att ändra matchbilden men vi kommer inte riktigt in i matchen efter 2-1 målet. Istället utökar IFK Malmö sin ledning till 3-1 i den 64:e matchminuten och fortsatte att äga boll därefter. Några minuter senare så fastställer de även slutresultatet till 4-1 efter ett misstag av vår backlinje vilket gjorde att de enkelt kunde skjuta in bollen bakom vår målvakt, Zakaria Abdulrazek, som för övrigt gjorde en klart godkänd insats trots den tunga förlusten.

Prespa Birlik har vunnit en och förlorat en i sina två första träningsmatcher vilket indikerar att det fortfarande finns grejer och jobba vidare på innan seriestarten. På måndag börjar en ny träningsvecka och förberedelser inför nästa helgs träningsmatch borta mot IF Lödde 22/2 kl 12:15 på Tolvans IP.

Prespa Birlik
February 16, 2020