Prespa Birlik

Det ville sig inte riktigt denna gången heller, IF Lödde drog det längsta strået och vann matchen med 2-1.

Stormvindar blandat med regn och hagel under större delen av matchen gjorde att det offensiva spelet påverkades en hel del. Prespa Birlik fick aldrig igång sitt spel och någon större bollinnehav blev det inte.

Vi gör en sämre match sett över 90+ minuter i det tråkiga vädret uppe på Tolvans IP! Försvarsspelet matchen igenom funkade stundtals men återigen släpper vi till alldeles för många chanser. Det kollektiva arbetet under matchens gång kan absolut bli bättre. Vi skapar inte så mycket framåt vilket leder till misstagen bakåt som Lödde kapitulerar på, den ena på straff (neddragning) och andra på kontring då vi tappar boll och står fel i positionsspelet defensivt.

Andra halvlek spelar vi i medvind och det gör att vårt spel blir lite bättre. Vi hamnar i många potentiella omställningslägen, men mycket slarv och dålig bollkontroll, gör att det inte blir något av det. Prespa Birlik har en viktig träningsvecka framför sig nu, fokus och kollektiv lagarbete krävs om den negativa trenden ska brytas.

Härnäst, lördag 29 februari, spelar KSF Prespa Birlik en träningsmatch borta mot division 3-klubben Kulladals FF i vad som troligen kommer att bli en lite mer annorlunda match än helgens mot IF Lödde men mer om den matchen kommer i veckan. Matchen spelas på Kulladals IP (konstgräs) och har avspark klockan 14:00.

Prespa Birlik
February 24, 2020