Prespa Birlik

Med anledning av Skånes Fotbollförbunds publicering på deras webbsida gällande rekommendationer kring coronaviruset och virussjukdomens spridning i världen väljer KSF Prespa Birlik att också gå ut med att klubben hela tiden följer läget kontinuerligt samt håller sig uppdaterad med information från UD, Folkhälsomyndigheten och Skånes FF.

Risken för smittspridning av coronavirussjukdomen, Covid-19, är i dagsläget måttlig enligt Folkhälsomyndigheten. Både UD och Folkhälsomyndigheten uppdaterar löpande råd och rekommendationer kring viruset och därför uppmanar vi spelare, ledare, funktionärer och föräldrar att hålla sig informerad via deras webbsidor. Skånes FF kommer dessutom att återkomma via deras webbsida om nya rekommendationer kommer ut.

Vi uppmanar även alla att vara ansvarsfulla och att de som nyligen besökt riskområden säkerställer att det förflutit minst 14 dagar utan symtom efter hemkomst innan man deltar i aktiviteter i KSF Prespa Birlik. Känner man sig osäker och krasslig är det bättre att stanna hemma för att kurera sig och minimera risken för smittspridning.

Folkhälsomyndigheten har sammanställt vanliga frågor och svar om coronviruset, dess smittvägar samt resor till och från Sverige HÄR!

För UD:s rekommendationer klickar ni er vidare in HÄR!

Har du frågor om coronaviruset och covid-19 kan du även ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som lämnas ut på 113 13 är verifierad information, det vill säga avstämd med tex. Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt, årets alla dagar.

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

Uppdatering (2020-03-11)
Enligt beslut av Skånes FF uppmanar vi att inte genomföra någon form av handskakningsprocedur vid matcher.

Liksom tidigare är det vi, KSF Prespa Birlik, som ansvarar för att sprida information till våra spelare, ledare och vår publik.

Vi uppdaterar fortlöpande och så fort vi får ny relevant information från Skånes Fotbollsförbund, SvFF eller myndigheter så publicerar vi detta på vår hemsida.

Uppdatering (2020-03-12)

 

Med anledning av det pågående coronavirus utbrottet har Folkhälsomyndigheten meddelat Regeringen att begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Igår kom besked och beslut från Folkhälsomyndigheten och regeringen att alla arrangemang med över 500 deltagare stoppas.

 

 

I Skåne arrangeras det varje helg matcher, ett antal cuper och turneringar och är det så att dessa har fler än 500 deltagare/åskådare ska dessa inte genomföras eller i så fall anordnas utan publik. Matcher “utan publik” betyder i de aktuella fallen att funktionärer samt företrädare för myndigheter och media kommer att tillåtas närvara.

Hur starten av seriespelet kommer att hanteras är ännu oklart. SvFF, SEF, EFD och föreningarna kommer att föra dialog kring detta.

Tack för förståelse!

KSF Prespa Birlik

Prespa Birlik
March 9, 2020