Prespa Birlik

På onsdagen meddelade Svenska fotbollförbundet att division två och tre herrar samt division ett damer inte kommer att starta förrän i mitten av juni.

Svenska Fotbollförbundet har beslutat att division 2 ska spelas som en enkelserie i år. Det ses som en sista utväg för att kunna genomföra serierna utan att klubbarna ska behöva spela oavbrutet varje helg sommar och höst.

Seriepremiären var schemalagd till den 4 april men nu är exakt datum oklart. På onsdagen meddelade SvFF att seriestarten skjuts upp till mitten av juni och att lagen bara kommer att möta varandra en gång, i stället för ett möte hemma och borta mot vardera lag. Alltså 13 matcher i stället för 26.

Detaljfrågor kring exakt seriestart och spelordning återkommer till föreningarna i inledningen av april.

Detta gör att spelarna får nu ett litet uppehåll, där de ska få sköta en del träning på egen hand, sedan några träningar i veckan innan vi på nytt börjar trappa upp med träningsmatcher.

Söndagens tänkta match mot Landskrona BoIS är inställd, detta då klubbarna talats vid och tyckt att det inte är värt att riskera något när seriepremiären i skrivande stund ställts in.

“KSF Prespa Birlik tar situationen på fullaste allvar och som en förening i samhället måste vi ta ansvar och på bästa sätt försöka bidra till att situationen hanteras så effektivt som möjligt, så att riskerna för smittspridning minimeras. Därför uppmanar vi alla i föreningen, medlemmar som supportrar att ta sitt ansvar för folkhälsan.” – Ledningen (KSF Prespa Birlik)

Var rädda om er! #forzapb

Prespa Birlik
March 27, 2020