Prespa Birlik

Folkhälsomyndigheten återkom förrgår med förtydliganden av de råd till idrotten som offentliggjordes i onsdags. Man säger nu att träningsmatcher kan vara möjliga att genomföra, förutsatt att arrangörer och deltagare följer myndighetens rekommendationer. Efter klargörande och förtydligande så har Skånes Fotbollförbund beslutat att det är tillåtet att genomföra träningar och lokala träningsmatcher om dessa är möjliga att genomföra utan att riskera smitta, om inte bör de ställas in.

Råd vid träningar

  • Dela inte personlig utrustning såsom vattenflaska med andra.
  • Möt upp barn och föräldrar vid entrén till idrottsplatsen.
  • Be föräldrar/anhöriga/vänner att inte stanna kvar och titta på träningen, ypperligt tillfälle för dem att själva få ett träningspass genom en promenad.

Råd vid träningsmatch

  • Matcher spelas utan publik. Svårt på en idrottsplats att få en överskådlig bild över antalet åskådare. Endast spelare, ledare och domare bör närvara. Liksom vid träningar hämta och lämna vid entrén och be föräldrar ta en promenad.
  • Ha en öppen dialog med motståndare. Respektera om motståndare vill ställa in match.
  • Använd med fördel appen Min Fotboll. Genom denna kan ledare dela filmklipp, bilder, referat och resultat för intresserade följare. På så viss kan supportrar följa sitt lag utan att befinna sig på plats.

Träna eller spela inte match ifall du:

  • känner dig sjuk
  • om du har symptom såsom feber, torrhosta, huvudvärk eller halsont
  • om någon i din närhet drabbats av Covid-19
  • tillhör någon riskgrupp

Serie/tävlingsmatcher (alla åldrar) är fortfarande inställda tills vidare!

Alla måste dock förstå att läget kan skifta snabbt – nya beslut från myndigheter kan komma, situationen kan både förvärras och förbättras. Dessa rekommendationer och riktlinjer kommer att uppdateras. När det väl sker kommer SvFF, Skånes FF och föreningen (KSF Prespa Birlik) meddela alla berörda på snabbast möjliga vis.

Prespa Birlik
April 4, 2020