Prespa Birlik

Prespa Birlik har gjort klart med en ny sportchef. Dan Fransson ansluter till klubben och påbörjar sin tjänst omgående med lagom tid till seriepremiären den 13:e juni. Dan har tidigare haft en roll som huvudtränare i ibland annat IFK Malmö, Heleneholms SK och BW90 samt vunnit en rad serier i sin tränarkarriär.

 

Till dessa meriter tillhör bland annat en serieseger med:

  • IFK Malmös juniorlag,
  • Heleneholms SK 2003-2004
  • BW90 2010-2011: en serieseger där laget gick obesegrade
  • IFK Malmös 2012-2013: en serieseger
  • BW90 2013-2014
  • BW90 sedan 2015: matchanalytiker för en grupp huvudtränare i herrlaget (som gått igenom en serie obesegrade för sina respektive A-lag).

Som aktiv fotbollsspelare representerade Dan Fransson Segevång, Malmö FF, Trelleborgs FF & BK Olympic. Vi har haft en pratstund med klubbens nye sportchef som berättar mer om sig själv och varför han har valt att jobba med Prespa Birlik;

 

Hur känns det att bli sportchef för Prespa Birlik? En annan roll än vad du är van vid sedan tidigare erfarenheter.

– Det ska bli väldigt intressant att få ta med den erfarenheten jag har haft som huvudtränare fått arbeta nära sportchefer. Jag kommer att ta dem bästa bitarna och min egen uppfattning om hur en sportchef ska arbeta.

 

Vad lockade dig till klubben?
– Det som lockade mig framförallt var klubbens tankesätt, ambition och strävan att alltid bli bättre och deras vinnarmentalitet.

Vad är dina förväntningar? Vad hoppas du kunna uppnå med föreningen?
– Just nu befinner sig svensk fotboll i en unik situation så jag förväntar mig att vi alla gör det yttersta för att skapa framgång i denna situation.

Övrigt som du skulle vilja tillägga och säga till våra följare och supportrar?
– Jag kan lova er en sak alla supportrar och följare jag kommer att jobba stenhårt för att vi alla ska lyckas med en bra men kort säsong.

Ordförande Ercan Kerim om rekryteringen av Dan Fransson:
– Det känns bra att kunna presentera föreningens nya sportchef. När Dans namn dök upp i processen så kändes det som ett bra och starkt alternativ hela vägen. För varje samtal har vi kommit närmare varandra, hittat samsyn i de stora och viktiga frågorna och han känns väldigt hungrig på att få bygga vidare i den riktning som klubben vill gå. Samtidigt får han möjlighet att sätta sin egen prägel på saker och ting.

Dan Fransson har kompetensen, erfarenheten och värderingarna som gör att han kan leda och ansvara för den sportsliga verksamheten i PB med full kraft från dag ett, säger Ercan Kerim och avslutar:
– Det ska bli fantastiskt roligt och spännande att få jobba tillsammans med Dan. Välkommen till PB-familjen!

Vi vill även i skrivande stund passa på att hälsa ny ungdomsansvarig, Robert Dahlman, och unge koordinatorn Antonio Bellini välkomna till KSF Prespa Birlik!

Prespa Birlik
April 16, 2020