Prespa Birlik

Efter 8 månader utan seriefotboll är det snart dags för Prespa Birliks herrar att mäta krafterna i Division 2. Regeringens och Folkhälsomyndighetens besked att restriktionerna mot resor inom landet hävs innebär att all tävlingsverksamhet kan starta från och med den 14 juni. Första matchen är planerad borta mot Västra Frölunda IF på Ruddalen Arena.

Hemmapremiären mot IS Halmia är redan flyttad sedan tidigare till 2 augusti, sen har ledningen haft löpande konversationer med Frölunda och tillsammans med SvFF kommit fram till att skjuta upp återstående match.

Frölunda fick ett par dagar på sig att fundera, sedan spikade Svenska Fotbollsförbundet och berörda föreningar ett nytt datum för seriepremiären. Exakta datum och tid kommer vi ut med när alla specifikationer är lösta klubbarna emellan.

Det ursprungliga spelschemat med bara två matcher innan det var dags för uppehåll har inte setts som optimalt. Dessutom kan det vara bra att avvakta ett tag till med matcher så coronapandemin förhoppningsvis klingar av.

Nu när matchen blev uppskjuten innebär det att spelarna återigen får lite uppehåll. Därefter blir det återsamling och nystart med några träningsmatcher innan serien drar i gång på allvar.

När det gäller spelartruppen så har den varit intakt sen försäsongen fick ett abrupt slut, några avhopp – men ledningen har jobbat hårt och fått in några nyförvärv som kommer presenteras närmare seriestart.

Premiären spelas under dåliga omständigheter, nuvarande restriktioner gör att matchen förmodligen spelas utan publik, men vi ska göra vårt bästa så att ni kan följa matchen via våra sociala medier eller/och via en live-länk. Vi återkommer med uppdateringar!

Prespa Birlik
June 12, 2020