Prespa Birlik

Prespa Birlik kan idag presentera en ny huvudtränare för herrlaget. Stefan Hansson tar över jobbet omgående och kommer att leda Prespa Birlik den här säsongen. Stefan har under sin tränarkarriär vunnit åtta ligor samt en cuptitel. Stefan kommer senast från en sejour i Rwanda och har genom karriären tränat ett flertal klubbar utomlands samt Skandinavien, bland annat har han varit assisterande tränare i Sarpbsborg 08 i Norge samt Köge Boldklub i Danmark.  

Välkommen till Prespa Birlik, Stefan. Vad har du för förväntningar med klubben?

– Förväntningarna är höga trots att jag vet att det är kortserie med många bra lag och många derbymatcher, men vi har en bra trupp i Prespa Birlik. 

Vad fick dig att vilja ta över och tacka ja till jobbet som huvudtränare för Prespa Birliks herrlag? 

– Jag fick en förfrågan av sportchefen Dan Fransson i lördags kväll och det blev klart i tisdags. Det är en välorganiserad förening med många duktiga spelare. 

Tidigare klubbar och uppdrag som tränare? 

– Jag har tränat lag i länder som Vietnam, Myanmar, Indonesien, Bangladesh, Norge, Uganda, & Rwanda. Bland annat Myanmars landslag & Indonesien All Star-lag, så det har varit många olika länder i ganska många år.

Har du något meddelande till Prespas supportrar och medlemmar?
– Till supportrarna vill jag säga tack för ert fina stöd och vi kommer att göra vårt bästa i år.  

Övrigt som du skulle vilja tillägga? 

– Slutligen vill jag säga att jag har blivit fint välkomnad i klubben av styrelse, spelare och övriga som jobbar inom klubben och sist men inte minst, tack till klubbens sponsorer, avslutar Stefan Hansson.

Varmt välkommen till Prespa Birlik, Stefan Hansson!

Prespa Birlik
July 24, 2020