Prespa Birlik

Prespa Birlik kan presentera Metin Celik som ny assisterande tränare för herrlaget.

Metin Celik, som har UEFA A-license tränarutbildning, har tidigare tränat flera U17 & U19-lag i Danmark: BSV, BK Frem, Hvidovre IF och Akademisk Boldklub. I det senaste jobbet var han cheftränare för FC Roskildes U19 i danska Division 1.

Som aktiv spelare representerade Metin de danska klubbarna Svendborg bold, Odense Boldklub, klubbarna Brönshöj och Birkeröd i Division 2 samt FC Fyn i Division 1 i Danmark. Metin har även spelat fotboll i Turkiet i klubben Akcabat Sebat i TFF 2.Lig säsongen 2010-2011.

Vi har haft en första pratstund med den nya assisterande tränaren för Prespa Birlik.

Välkommen till Prespa Birlik, vilka förväntningar har du på klubben?

– Oavsett vilken klubb jag har varit som tränare för spelare så har jag alltid krävt det bästa av mina spelare och mig själv. Min förväntan är att se spelarna växa och bli bättre varje träning och kämpa för klubben och kräva att vinna oavsett om det är en träning eller en match där tre poäng står på spel. Vi måste ha en vinnarmentalitet och det börjar nu.

Vad fick dig att komma till Prespa Birlik och tacka ja till jobbet som assisterande tränare?
– Det var ett mycket enkelt beslut för mig. Jag känner Ercan Kerim (ordförande) och klubben mycket väl och när vi pratade tillsammans så var det inga tvivel om att jag ville vara en del av Prespa Birlik. Jag är väldigt glad och stolt över att vara här. Jag bor i Danmark och för mig är det också väldigt bra att prova fotboll utanför Danmark. Nu har jag varit med på två träningar och det finns många nationaliteter och många bra spelare.

Har du något meddelande till Prespa Birliks medlemmar och supportrar?  

– Jag vill skicka mina hälsningar till klubbens fans och medlemmar. Jag vill låta dem veta att vi behöver dem på varje match och stödja vårt lag när vi spelar och det spelar ingen roll om det är hemma eller borta. Jag kan lova var och en att jag ska göra mitt bästa för att få Prespa Birlik dit vi hör hemma. Det är inte ett lätt uppdrag och jag är medveten om detta, det kräver mycket hårt arbete. Men jag älskar utmaningen och det är därför vi är här.

Avslutningsvis, något övrigt som du skulle vilja tillägga?

– Mitt motto är att 99% räcker inte, det måste vara 100% varje träning och spel! Som jag nämnde så är jag väldigt glad och stolt över att vara här, att vara en del av Prespa Birlik och jag ser fram emot första matchen och våra första tre poäng. Jag hoppas att se så många supportrar som möjligt på våra matcher när publik är tillåtet.

Varmt välkommen till Prespa Birlik, Metin Celik!

Prespa Birlik
July 29, 2020