Prespa Birlik

I takt med att E-Sport och FIFA blir större kommer nu KSF Prespa Birlik satsa på detta. Nu står det klart att 2 spelare är klara för klubben.

E-Sport världen växer vilket gör att flera klubbar väljer att delta i olika FIFA-turneringar. eAllsvenskan är Sveriges största professionella FIFA-tävling där Allsvenskans och några av Superettans största klubbar deltar och gör upp om titeln och en ranking i kvalet till världsmästerskapet eWorld Cup.

– Vi går in i denna satsningen med samma inställning som i vår övriga sportsliga verksamhet. Att bli så bra som möjligt. Det stärker oss som klubb då vi tror att det kommer att ge oss nya kommersiella möjligheter, säger Ismail Islamoski, som förutom sin post som kommunikation- och marknadsansvarig även är initiativtagare till denna satsning.

Prespa Birlik har därför värvat 2 spelare som kommer att representera klubben i kommande FIFA-turneringar på seniornivå.

Ilir “PirateCheatMaker” Islamoski (till höger i bild), 22 år. Började tidigt med FIFA och har en gång i tiden varit i Malmö-toppen. Spelar ett tekniskt anfallsspel med många trix i verktygslådan. Vinnare av Malmömästerskapet 2013 samt en andraplats i Malmömästerskapet (2v2) 2013 är några av de starkaste meriterna.

Aydin “xAlazinho96” Arif (till vänster i bild), 24 år. FUT Champions verifierad och FUT Champions (Elit 1) rankad. Anfaller genom kombinationer och dribblingar med sina offensiva spelare. Vinnare av Munz FIFA turneringar Sverige 2020, Världsmästerskapet FTS 2020 och FTS Team up 2020 – samtliga online. Har även slagit några etablerade namn inom FIFA-världen; Yasin Erturk, Zacke, Optolle, Gezang, Flamman, Simon Hagström för att nämna några.

– Att vi lyckats knyta till oss Ilir och Aydin känns väldigt spännande. Spelarna har stor rutin efter många år av FIFA-spelande både privat men även på den lokala/nationella E-Sport scenen. Att vi väljer att delta i detta forum blir något unikt för PB. Här får vi chansen att bygga hela föreningen för en helt ny målgrupp, det är också en målgrupp som förhoppningsvis kommer attrahera nya samarbetspartners som vill vara med hos oss på vår resa, säger Ismail Islamoski, kommunikation- och marknadsansvarig KSF Prespa Birlik.

Spelarna är uppbokade på ett par turneringar i år (eventuellt fler nästa år), däribland Skånes FF’s, eSkånebollen, som arrangeras på fyra platser, en i varje hörn av Skåne, under novembers fyra lördagar (7, 14, 21, 28 nov). Mer om arrangemanget kan ni läsa på deras hemsida -> Läs mer.

PB-familjen hälsar grabbarna välkomna och önskar dem lycka till på kommande event! #forzapb

Prespa Birlik
October 21, 2020