Prespa Birlik

Prespa Birlik kan idag gladligen presentera ingen mindre än Deval Eminovski som ny huvudtränare för herrlaget 2021.

 

Deval Eminovski, som har UEFA A tränarutbildning, har en gedigen fotbollskarriär både som spelare och tränare. Förutom den aktiva karriär han hade besitter Deval en otrolig fotbollskunskap med en meritlista som talar för sig själv. Diplomerad inom fysiologi (idrottstränare III), UEFA A-licens med över 30 års erfarenhet som tränare är något som är värt att nämna.

 

Vi har haft en första pratstund med den nya huvudtränaren för PB.

 

För oss som inte vet vem Deval är, berätta lite om hur din fotbollsresa började fram tills där du är nu som tränare i Prespa Birlik?

– Deval Eminovski fotbollslegend kallas jag av vissa, ”SM-guld både som spelare och tränare”! Jag tillhörde den första gruppen av spelare med invandrarbakgrund som slog sig in i Malmö FF. Från Junior SM-guld 1982, till spelare i MFF:s A-lag med fem seriemästerskap på rad och SM-guld, Cup guld samt SM-guld med MFF:s Damlag som tränare. Spelade även 53 ungdomslandskamper (1980–1985), från pojklandslag till U21-landslag och OS-landslag. Skador tvingade mig att avsluta min spelarkarriär i förtid, endast 24 år ung la jag dojjorna på is. Därefter har jag Coachat.

 

Vilka lag har du tränat i din karriär?

 

– Färskast; Grundare Limhamns FC 2019. Tidigare några exempel, KSF Prespa Birlik, MABI, Ariana FC mfl.

 

Vad var det som fick dig till att tacka ja till tränaruppdraget?

– Jag är född i Prespa, forna Jugoslavien, idag Makedonien! Dessutom är jag medlem sedan många år i klubben, och näst intill daglig besökare av vår fina ”klubbstuga” där vi dricker kaffe, te, läsk under tiden vi strör tid med kortspel, diskussioner eller annat med massor av skratt!

 

Du är Prespa Birliks nya tränare, hur känns det?

– Stimulerande!

 

Vilka är de största förändringarna vi kommer att få se på planen i år?

– Svårt att veta i skrivande stund eftersom jag endast träffat ett fåtal av dem som spelar och känner därför inte till karaktären bakom den fysiska individen vilket gör det svårt att bedöma vad som ska förändras. Mitt motto för fotbollsspelare är ”Från Fiat till Ferrari”! Mitt synsätt är oldtimer, hårt arbete genom förberedelse! För att varje individ ska kunna spela sin bästa fotboll för Teamet, bygger på ”lite bättre varje träning, ger lite bättre varje match”! Förberedelse genom hårt arbete, det är min passning till dem som är spelare för Prespa Birlik!

 

Har du något meddelande till Prespa Birliks medlemmar och supportrar?

– Hej igen, eftersom vi redan är bekanta med varandra! ”Häng med på resan att försöka göra Prespa Birlik stort”!

 

Avslutningsvis, något övrigt som du skulle vilja tillägga?

– Det skulle vara i stil med att med denna ramsa skapa en sjungande slogan för energikick – Vi är coola vi är balla, vi kan vinna över alla! Hahaha…

 

Prespa Birlik vill avsluta med att tacka Stefan Hansson för hans tid och otroliga engagemang och hälsa Deval Eminovski välkommen till klubben!

Prespa Birlik
January 14, 2021