Prespa Birlik

Prespa Birlik forsätter att rusta upp för kommande säsong genom att skriva på med Sandro Nalic som därmed återvänder till PB efter en sejour i IFK Malmö. Denna gång ansluter Sandro som spelande assisterande tränare. Nalic blir en viktig pjäs i lagbygget och kommer nu ha större ansvar både på och utanför planen.

Med en gedigen fotbollsresa bakom sig och mycket erfarenhet av högre divisioner i klubbar som Sölvesborg GoIF, Nosaby IF, Mjällby AIF, Slobodan Tuzla (Bosnien) och nu senast IFK Malmö kliver Sandro nu in i ledarstaben tillsammans med Jack och Milad. Detta blir Sandros första ”tränaruppdrag” och vi har hunnit ha en liten pratstund med den nyblivna tränaren:

Först och främst, välkommen ”hem”. Hur känns det att vara tillbaka i PB?  

Tack så mycket. Det känns bra att vara tillbaka i Prespa. Sedan min första sejour i Prespa Birlik så känner jag mig som en del av PB-familjen. Har väldigt många vänner omkring föreningen så det kändes naturligt och bra att återvända.

Vad var det som fick dig att tacka ja till uppdraget som spelande tränare? Är tränarrollen en framtidsplan efter den aktiva karriären som fotbollsspelare?

Jag har sedan länge haft framtidsplaner att arbeta inom idrotten och fotbollen i synnerhet. Detta kände naturligtvis Ercan (ordförande) till och vi har under något år hållit kontakten och nu dök möjligheten upp så detta blir en bra start.

Du kommer ju ha större ansvarsområde både på och utanför plan där du kommer att jobba tillsammans med vår nya tränarduo Jack och Milad. Hur känner du att det kommer funka och vad kommer du att kunna tillföra?

Jag har hunnit träffa tränarna en tid nu och det har fungerat riktigt bra oss emellan.

Jag har ju under åren som aktiv spelare hunnit samla på mig en hel del erfarenhet utöver det så har jag utbildat mig med en relevant akademisk utbildning som kommer komma till nytta i den nya rollen. Sen kommer jag från en familj som verkar inom fotbollen på elitnivå så detta blir inte så främmande för mig. Min kunskap om den lokala fotbollen blir nog väldigt viktig för tränarna också då de arbetat i andra länder tidigare.

Har du något meddelande till Prespa Birliks medlemmar och supportrar?

Avslutningsvis vill jag skicka en hälsning till Prespas medlemmar och supportar. Hoppas vi ses på arenan snart!

Vi presenterar också en viktig pusselbit i ledarstaben, Nikola Delibasic som målvaktstränare.
Delibasic har sina meriter mest i den högsta ligan i Montenegro, samt landets U-21 lag och Europa League. Prespa Birlik tackar Valon Bajraktaraj för hans otroliga insats och hälsar Nikola hjärtligt välkommen.

Klubben är otroligt glada att kunna knyta till sig så meriterade ledare och har därmed fullbordat ledarstaben med Jack Cassidy (huvudtränare), Sandro Nalic (spelande assisterande tränare), Milad Samadi (prestationsanalytiker), och Nikola Delibasic (målvaktstränare). Fler intressanta nyförvärv kommer att presenteras under nästkommande veckor, så håll utkik på våra sociala medier!

Prespa Birlik
April 21, 2021