Prespa Birlik

Med måltjuven Marcley Manuela tillbaka i laget efter en vårsäsong i Lunds BK med mindre speltid, fick Prespa Birlik den spets framåt man tidigare saknat. 3–1 mot Karlskrona var säsongens första vinst och en skön vindpust i ryggen för tränaren Björn Peters.

– Vi kommer börja plocka poäng, det är jag övertygad om. Det här gav självförtroende och jag har sett på träning vilken nivå vi kan hålla, tyckte han.

Prespa Birlik fick en smakstart när man redan i 8:e minuten fick en straff, som Marcley Manuela säkert förvaltade. Tio minuter senare fick han en ny chans – och satte även 2–0. Med 3–0 på en omställning innan halvtidspausen kunde Prespa Birlik spela på sitt resultat i andra halvlek.

– Vi pratade om att hålla mod och tempo uppe första kvarten i andra och det gjorde vi, sedan stängde vi matchen. Spelade enkelt och rakt och tog inga risker, menade Björn Peters.

Karlskronas reducering kom också den på straff, men gästerna kunde inte hota en säker hemmaseger.

– Jag kände redan borta mot dem att vi skulle kunna ta poäng i den här matchen. Nu har vi en positiv känsla med oss framåt, konstaterade Björn Peters nöjt.

Prespa Birlik
August 9, 2021