Prespa Birlik

Prespa Birlik vann derbyt mot Balkan efter matchavgörande minuter i mitten av första halvlek. Gästernas Etumangele Mukanga fick rött kort samtidigt som Prespa Birlik tog ledningen på frisparken som följde i spåren av den – en uppförsbacke alltför tung för Balkan.

– Vi kom snett in från början och kändes stressade. Visserligen spelade vi upp oss i början av andra, men när också 2–0 kom tappade vi kraften lite, tyckte Balkans tränare Firat Sahan.

Prespa Birlik tog taktpinnen direkt när man med hjälp av aggressivt presspel dominerade början av matchen. Ledningsmålet var logiskt och 1–0 i halvtid klart rättvist. I andra tappade hemmalaget initiativet, men var helt tiden farligt i sina omställningar. Det var på en sådan Ivan Bubalo gjorde 2–0 i 67:e minuten.

– Vi blev lite ängsliga efter 1–0, men det blir lätt så som bottenlag. Mycket att förlora. Vi borde avgjort tidigare, men då hade vi behövt vara mer effektiva. Vi hade två i ribban och ett par frilägen, sa Björn Peters, Prespa Birliks tränare.

Vinsten var tredje raka matchen för Prespa Birlik utan förlust.

– Nu ska vi bara vinna borta också, Sölvesborg i nästa är också en sexpoängsmatch, konstaterade Björn Peters.

Prespa Birlik
September 6, 2021