Prespa Birlik

När ordinarie speltid var avklarad hade Prespa Birlik en uddamålsvinst i bagaget och befann sig i alla fall tillfälligt på besök över nedflyttningsstrecket. När domaren blåste av hade samtliga poäng försvunnit efter att Sölvesborg gjort två mål på övertid.

– Det är inte klokt, vad ska man säga? En poäng hade väl fått vara okej, sådant händer, med att åka hem tomhänta? Det känns inte kul, konstaterade Prespa Birliks tränare Björn Peters.

Det var dessutom Prespa Birliks match. En händelsefattig första halvlek slutade mållös, men det var gästerna som så långt haft initiativet. När man tog ledningen i början av andra halvlek var det både rättvist och logiskt.

– De hade ingenting, vi ledde all statistik. Men precis som i förra omgången borde vi avgjort på någon av de chanser vi skapade framför allt i andra, men lyckades inte med det, suckade Björn Peters.

Istället kunde Sölvesborg kvittera på övertid efter ett inkast och en tilltrasslad situation – och avgöra i 95:e minuten när gamle Mjällby-anfallaren Marcus Ekenberg satte 2–1.

Prespa Birlik
September 9, 2021