Prespa Birlik

Höstsäsongen är här och serierna har passerat halvtid. Vi har kollat läget med tränare Björn Peters som återfinns i nedre halvan av tabellen med 13 poäng på 18 matcher.

Ni återfinns på den nedre delen av tabellen. Vad är det som gjort att ni hamnat här?
– Svårt att ge ett enkelt svar. Det är nog flera olika parametrar som spelar in. Vi har haft en hög spelaromsättning i truppen. En hel del spelare med felaktig attityd som inte går ihop med klubbens värderingar. Efter uppehållet har vi fått ihop en bra trupp som trivs med varandra. Nu har vi en bra grund att bygga på för i framtiden. Därav har det flesta poängen kommit efter uppehållet.

Hur skulle du säga att er nuvarande tabellplacering står sig i förhållande till er målsättning innan säsongen?
– Målsättningen är att stanna kvar i div 2. De flesta spelare och ledare har varit inställda på att klara kontraktet.

Hade du personligen kalkylerat med en placering i nedre delen av tabellen?
– Själv hade jag förväntat mig några placeringar upp i tabellen och några poäng till på kontot. Kommande helger möter vi lag i nedre delen av tabellen. Vi har allt i egna händer och varje match är en seriefinal. Allt är upp till oss själva.

Finns det någon spelare som tagit ”stora kliv” under säsongen?
– Många av de yngre spelarna har tagit kliv framåt. Framförallt de inlånade spelarna från Lunds BK, Anton, Oliver och Calle. Timothy är också en spelare som blir bättre och bättre.

Idag möter ni Eslövs BK på hemmaplan. Vad vet du om era motståndare?
– Förra säsongen när jag var tränare i TFF U19, tränade jag ett par spelare i Eslövs BK. Sköna killar med bra karaktär. Vi möter ett organiserat och samspelt lag.

Status i truppen och vad kommer att krävas för att ta hem tre poäng?
– Vi har inga skador. Det gäller att vi mentalt ställer in oss på tre poäng och har bäst vilja. Extremt viktigt att vi har en bra skärpa i våra avslut. Vi vet att vi skapar mycket chanser.

Avslutningsvis, var hittar vi er i tabellen när summeringen görs i efter sista omgången?
– Vi kommer precis ovan strecket och håller oss kvar sista omgången.

Foto: Björn Sandberg

Prespa Birlik
September 19, 2021