Prespa Birlik

Prespa Birliks chanser att rädda nytt kontrakt blir allt mindre. Bottenkonkurrenten Nosaby fick med sig 2–5 i bagaget hem och gjorde Prespa Birliks chanser att nå rätt sida om strecket mer eller mindre teoretiska.

– Väldigt tungt. Den här matchen skulle vi vinna, sa Prespa Birliks tränare Björn Peters.

Nosaby hade 0–1 i halvtid och utökade till 0–2 direkt i andra på en hörna där hemmaförsvaret såg passivt ut. Men det var inte avgjort. Via mål av Marcley Manuela och Ivan Bubalo lyckades Prespa Birlik komma ikapp och koppla grepp – men istället för att gå för segern backade man hem och släppte tillbaka initiativet till Nosaby.

– Det satte sig i huvudet på något sätt, vi blev passiva och gjorde juniormisstag inte minst i försvarsspelet. Det är vi inte vana vid, menade Björn Peters.

Nosaby återtog ledningen bara fem minuter efter Prespa Birliks kvittering och kunde sedan glida ifrån sista 20 minuterna.

Därmed är Prespa Birliks tabelläge minst sagt prekärt.

– Klubben får börjar skissa på en trupp som kan vinna serien nästa år och ta oss tillbaka. Tyvärr är vi snart i det läget. Även om övriga resultat gick med oss måste vi göra jobbet själva och vinna våra matcher, konstaterade Björn Peters besviket.

Prespa Birlik
October 11, 2021