Prespa Birlik

Vilka nackdelar har du sett eller märkt av att med tanke på er tabellplacering och veta ni åker ur serien?
– Det är klart att det märks på spelare, ledare och supportar att vi har åkt ur serien. Det är människor som älskar att vinna och hatar att förlora. Konstigt vore annars. Tycker ändå att spelarna agerar proffsigt. Träningsnärvaron är densamma. Senaste matchen gör vi en bra insats mot ett av de bättre lagen i serien. Där visar spelarna upp en bra vilja och hunger på poäng. Kul att se.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte ha något att spela för? Vad gör man då som tränare?
– Med tanke på Covid-19, har denna säsongen varit väldigt konstig. Från januari till juni har spelarna bara tränat och tränat utan egentligen vet om säsongen överhuvudtaget skulle börja. Nu är vi i lite samma situation igen. Pratar mycket med spelarna. Som tränare lägger man in fler moment i träningarna som man vet att spelarna tycker är roligt.

Ditt egna kontrakt, hur långt sträcker det sig?
– Med tanke på min familjesituation så skrev vi ett kontrakt bara säsongen. Jag kommer gå tillbaka till min tidigare roll i klubben. Där jag sitter med i sportgruppen. Förra året kom jag in i klubben i mars månad. Skall bli kul att få vara med från början och bygga nytt. Det är mycket bra grejer på gång i klubben.

Vad anser du själv kommer att krävas och behövs för att stärka laget och klubben?
– Behöver arbeta långsiktigt med lokala spelare. Vi skall skapa en miljö där unga spelare kan utvecklas till bra seniorspelare och förhoppningsvis ta upp klubben till div 2 igen.

Har ni börjat förbereda er inför försäsongen 2022?
– Ja, det har vi gjort. Kommer mer info inom kort.

Finns det kanske några fördelar med att degradera en division och börja om på nytt?
– Nej, det tycker jag inte. Den strategi och plan vi lägger nu hade även genomförts om vi stannat kvar i div 2.

Prespa Birlik
November 9, 2021