Prespa Birlik

Eslöv lekte bort Prespa Birlik i sista omgången. 3–o i halvtid blev hela 10–0 till slut efter att det runnit iväg i andra halvlek. För Prespa Birlik gäller nu spel i division 3 nästa år: och omstart av verksamheten.

– Det är en väldigt spännande period för Prespa Birlik nu, vi kommer att tänka om. Det blir satsning på unga, lokala spelare som vill uppåt. Vi vill skapa rätt miljö för dem och kommer också bygga ledarstab och annat för att passa just satsningen på yngre, berättade tränaren Björn Peters, som kommer att ta ett kliv upp i organisationen.

Att förlora på bortaplan är heller inget nytt för Prespa Birlik denna säsong. Spelet där har varit ett problem hela året, liksom svårigheterna att förvalta chanser. Det har helt enkelt fattats spets framåt.

– Vi har spelat flera jämna matcher där vi förlorat med ett-två mål trots att vi skapat väl så många chanser. Då blir det svårt, konstaterade Björn Peters.

Han menade också att det inte behöver vara negativt för klubben att starta om i en lägre division.

– För de unga spelarna är det kanske en bättre nivå. Vi vill absolut tillbaka till tvåan, men inte nästa år. Nu ska vi tänka mer långsiktigt än man kanske gjort i klubben de senaste tio åren.

Prespa Birlik
November 28, 2021