Prespa Birlik

Försäsongen 2022 börjar med Ariana mot Prespa, en början som bara är menad för att se hur Prespa har utvecklats som lag.

Första halvleken gick Prespa in väldigt starkt, jämn spel kunde man vittna från båda håll. Omkring 14:e minuten lyckades Rami Metovski näta bollen för att få sig 1-0 målet mot Ariana. Spelet var fortsatt jämnt med flera chanser från både Ariana och Prespa.

Dock i andra halvleken klev Ariana på plan med annan spel, på en tid av 40 minuter nätade Ariana sidan 6 bollar för att sedan avsluta matchen med 6-1.

Jimmie Persson

Vi visste på förhand att det skulle bli en otroligt tuff match. Förra årets överlägset bästa lag i division 3 som förmodligen får räknas som en av favoriterna i tvåan denna säsong.
Vi har pratat mycket om att vi måste ta ett steg i taget som lag. Få ihop fler och fler pusselbitar ju längre försäsongen går.
Jag tycker att vi gör en fullt godkänd första halvlek där vi leder med 1-0 i pausvilan. Vi försvarar oss oftast bra och disciplinerat. Vi är också det laget som skapar de farligaste chanserna förutom vårt mål.
Vi hade bestämt på förhand att alla som var tillgängliga skulle få speltid, så i andra halvlek gör vi många byten som rör om lite för mycket i balansen för att vi ska kunna hålla emot mot ett så pass skickligt lag som Ariana.
Men vi tar med oss en hel del positiva saker från vår första match och ser fram emot en ny träningsvecka som avslutas med en ny match på lördag.

Linus Dehman

Sedan innan visste vi om att Ariana skulle bli ett tufft motstånd, med tanke hur väl synkade de är i deras anfallsspel och den höga kvalitén i deras spelartrupp.
Första halvlek kan vi se en del bra sekvenser på hur vi vill arbeta i vårt försvarsspel. Framför allt hur vi lyckas pressa oss fram till bollvinst och till vårt första mål. Matchbilden är dock väldigt svår för oss att hantera i 90 minuter där de lyckas etablera ett stort bollinnehav och även återerövrar bollen snabbt. Så det är synd att resultatet rinner iväg men det finns ändå många positiva intentioner i vårt sätt att spela. Det är också första matchen med helt nya spelare så det gäller att ha tålamod, det kommer bli mycket bättre.

Nästa försäsongsmatch kommer att spelas mot Öja FF.

Prespa Birlik
February 7, 2022