Prespa Birlik

Öja FF stog som motståndare i lördagseftermiddagen. Ett tufft lag med tuffa unga spelare, likaså Prespa.
Matchen var mestadels jämnt mellan båda sidor, pressen gungade fram och tillbaks, inte innan 30 minuter gjorde Mahmoud Elghoul 1-0 målet. Sedan fortsatte matchen jämnt ända fram till halvleken.
I andra halvleken blev spelet farligare, Öja likasom Prespa skaffade flera chanser som hade gett frukt i målskillnad. Intill slutminuterna nätade Hamid Ahmaniferdi och avslutade matchen med 2-0.

Jimmie Persson

Öja FF som spelar i en division under oss var ett tufft, fysiskt lag vilket var nyttigt för våra spelare då vi har en del som inte har jättemycket erfarenhet av seniorspel.
Vi hade tränat mycket på vårt försvarsspel under veckan och fokus inför matchen låg på att förbättra användandet av våra principer både offensivt och defensivt.
Defensivt så gör vi en bra match, vinner bollen i bra ytor för kontringar och får en del farliga anfall till följd av detta.
Offensivt så blir vi lite för stillastående stundtals, speciellt i första halvlek. De gånger vi väl lyckas med vårt anfallsspel så ser det intressant ut inför framtiden. Vårt 1-0 mål kommer till på ett av de mönster vi tränat på under veckan och det är alltid tillfredsställande som tränare.
För att vara match nummer 2 med detta nybyggda lag så finns det många positiva bitar att ta med sig. Vi jobbar vidare med tålamod och ser framsteg hela tiden.
Lagets första vinst, vi håller nollan och två av våra forwards får göra mål. Jag ser fram emot nästa vecka.

Linus Dehman

Vi tar med oss en vinst mot ett tufft och ett aggressivt pressande Öja. Med matchen i helhet finns det fortfarande mycket mer att önska i anfallsspelet, exempelvis hur vi kan på ett mer kontrollerat sätt spela förbi deras första press.
Försvarsspelet kan man se att vi är tydliga med hur vi vill sätta press och lyckas flera gånger med att styra dem mot där vi vill erövra bollen.
Vi vet att vi kan bättre men skönt att få första vinsten ändå.

Nästa möte kommer att vara mot division 2 sidan Höganäs BK.

Prespa Birlik
February 14, 2022