Prespa Birlik

Prespa Birlik har anställt Xhevdet Llumnica som ny huvudtränare. Llumnica har spelarmeriter från Kalmar FF, Assyriska FF och LB07. Han har även representerat Kosovos landslag.

 

Xhevdet Llumnica

Ta oss igenom din egen spelar och – tränarkarriär?
– Klubbarna jag representerat som spelare är Pristina FC, Drita FC, Kalmar FF, Huskvarna FF, Assyriska FF. Har vunnit både ligan och cupen i hemlandet och valdes som bästa fotbollsspelaren år 2004 i Kosovo. Som tränare i Kosova IF och LB07 ungdom och jobbar som scout för Kosovos landslag U16, U17 för spelare i Norden.

Vad hoppas du kunna tillföra till Prespa Birlik?
– Hoppas jag kan bidra med min erfarenhet som fotbollsspelare i så många år då jag har haft turen att jobba med så många bra tränare så som Conny Karlsson, Nanne Bergstrand och Rikard Norling.

Vad har du för förhoppningar på höstsäsongen 2022?
– Jag är medveten på att vi är i en svår situation då vi ligger på en nedflyttningsplats men det finns potential i detta laget och jag tror på att vi kan vända på den negativa trenden laget har haft.

Hur bra koll har du på ert seriespel och motståndarlag?
– Har kollat några matcher. Vi har spelat in många matcher som jag ska titta på med just de lagen som vi kommer att möta.

Prespa Birlik vill också passa på att tacka Jimmie Persson för hans insatser och vi önskar lycka till i framtiden.

Vi hälsar Xhevdet välkommen till Prespa Birlik.

Prespa Birlik
July 21, 2022